Renovera Innergård Lidingö

En stor del av Sveriges befolkning bor i landets storstäder. I huvudstadens län huserar hela ¼ av alla människor i landet. Allt fler människor väljer bort landsbygden och flyttar till urbana miljöer. Staden fylls på, trångboddheten ökar och grönområden avvecklas till fördel för nya lägenhets- och husbyggen. I en sådan miljö är det viktigt att man, som storstadsbo, kan komma undan från trafik och stress. Att man har tillgång till en plats där man kan känna lugn och ro och närhet till växtlighet och natur. Lidingös många innergårdar syftar till att ge invånarna just detta, och en väl utförd renovering kan göra en förfallen gård till en vacker oas för de boende. 

Våra tjänster inom innergårdsrenovering på Lidingö

Det finns inget universellt sätt att renovera en innergård på Lidingö på. Precis som i många andra fall så är smaken som baken. Olika utformning passar för olika hyres- och bostadsrättsföreningars smak, och naturligtvis spelar gårdens storlek och omfång stor roll för vad som får plats. På GW Asfalt erbjuder vi ett brett utbud av tjänster inom innergårdsrenovering på Lidingö för att kunna tillfredsställa önskemålen hos alla våra kunder.

Trädgårdsanläggning

Det finns mycket att vinna på att förse innergården i Stockholm med en vacker, om än liten, trädgård när man väljer att renovera. De flesta människor mår bra av att ha tillgång till en trädgård. Och bortsett från att den kan höja måendet på de som bor i fastigheten så kan den dessutom göra att priset på huset stiger väsentligt. Ofta är innergården det första som en spekulant får se då hen kommer på lägenhetsvisning. Det övergripande intrycket kan variera kraftigt beroende på om hen möts av en nergången gård eller en renoverad innergård med en mini-trädgård mitt i Stockholm.

Hur vi jobbar

Planering betyder allt när det kommer till trädgårdsprojekt. När vi jobbar med trädgårdsanläggningar i samband med innergårdsrenoveringar i Stockholm ser vi till att alltid strukturera arbetet ordentligt innan börjar. Vi tror på transparenta kundrelationer och strävar alltid efter att ha nära dialog med kunden som vi arbetar med. Detta för att minska risken för missförstånd och för att kunna ge en tydlig bild av såväl pris som omfattning på renoveringen av innergården i Stockholm. Vi lämnar naturligtvis garanti på alla arbeten!

Vad vi jobbar med

Allt som krävs för arbetet med trädgårdsanläggningen sköter vi. Vi har gott om resurser i form av såväl maskiner, redskap och material. Vissa föreningar som vi arbetar med vill att trädgården ska bestå av mycket sten och/eller grus. Andra föredrar fler planteringar och/eller gräsmattor. Oavsett vilka önskemål som finns på material så garanterar vi att vi fixar det.

Intresserad av att veta mer om vårt arbete inom trädgårdsanläggning?

Kontakta oss på telefonnummer 08-447 31 30 redan idag!

Dränering och rörläggning

Fukt är alla byggens värsta fiende. Renoveringar av innergårdar i Stockholm är inga undantag. På GW Asfalt består en stor del av verksamheten av olika typer av markarbeten. Och dessa arbeten kommer till stor nytta när vi renoverar innergårdar i Stockholm. Om du upplever att det luktar fukt eller mögel i källaren, eller om du upptäcker vatten på golvet efter varje regnskur. Då kan det vara dags att dränera innan fuktskadorna blir förödande för grunden.

När fuktskade-olyckan är framme och dränering är den enda lösningen ser vi till att fixa alla problem för dig som kund. Grundisolering och rörläggning är förhållandevis stora arbeten. Därför ser vi till att, innan varje projekt, ta ett kostnadsfritt möte med kunden i fråga och gå igenom alla detaljer gällande pris och omfattning innan arbetet startar. Som kund av våra tjänster inom dränering och innergårdsrenovering i Stockholm är du alltid väl försäkrad.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan stå till tjänst!

Finplanering

Finplanering är en viktig del av de flesta av våra renoveringar av innergårdar i Stockholm. Det innebär att vi planerar och skapar en välplanerad innergård där planteringar, stenarbeten, asfaltsarbeten, gräsmattor, betongarbeten och trädäck befinner sig i harmoni med varandra. Våra skickliga innergårdsrenoverare i Stockholm har lång erfarenhet av finplanering. Vi strävar alltid efter att kombinera vår kunskap med kundens förväntningar på arbetet. Det ger oss ett bra utgångsläge att ge kunden en unik, vacker och välplanerad gård!

Sten- och plattsättning

De allra flesta av de renoveringar av innergårdar i Stockholm som vi utför innehåller olika typer av sten- och/eller plattarrangemang. Det är inte särskilt förvånande. Kombinationen av en välplanerad stengång tillsammans med gräs och planteringar är nämligen både vackert och mycket rogivande.

Vad vi jobbar med

Eftersom efterfrågan på den här typen av arbeten är stor finns det många olika material att arbeta med. När vi genomför innergårdsrenoveringar i Stockholm använder alltifrån kullersten, tegel, betong till olika typer av grus, natursten och mycket annat. Både pris och livslängd kan skilja väsentligt på olika typer av material.

Rådgivare och stenläggare
Så vem säger vilket material man bör välja? Det bestämmer du som kund, med hänsyn till din smak och din budget. På GW Asfalt har vi arbetat med såväl renovering av innergårdar i Stockholm som sten- och plattläggning under lång tid. Erfarenheten har gett oss bred kunskap på området som vi gärna delar med oss till våra kunder. Våra innergårdsrenoverare bistår gärna som både rådgivare till, och genomförare av, projektet i Stockholm!

Kontakta oss om du vill veta mer om våra arbeten inom sten- och plattsättning!

Du når oss på 08-447 31 30!

Övrigt

Alla innergårdar i Stockholm har sin egen unika karaktär, och renoveringen av dem kan ofta se helt olika ut. Förutom ovan nämnda tjänster så finns det ett antal andra inslag som ofta återkommer när vi utför den här typen av arbeten. Det kan exempelvis handla om att vi uppför väderskydd som skyddar innergårdsrenoveringen i Stockholm mot väder och vind. Det kan handla om att vi måste göra vissa rivningsarbeten, bland annat av bjälklag och andra konstruktioner. Men mycket handlar förstås om att bygga nytt. Exempelvis genom montering av nya balkar, gjutning av nya bjälklag, värmeisolering och arbete med nya tätskikt.

 

2 steg till renovering av innergård på Lidingö

Det finns mängder av nedgångna innergårdar i stan som egentligen är oslipade diamanter. Innergårdar som inte har renoverats på många år men som med rätt kunskap och resurser skulle kunna förvandlas till några av Lidingös finaste gårdar. På GW Asfalt vet vi att det aldrig är en dålig idé att ordna rusta upp gården. Även om den håller relativt hög nivå kan man förgylla tillvaron för de boende genom att göra mindre förändringar och förbättringar.

Funderar ni på innergårdsrenovering på Lidingö?

Bra idé! Då rekommenderar vi att ni går igenom följande två steg.

Steg 1 – Kom överens

Tillåt er själva att inspireras av andra. Det finns trots allt mängder av fina innergårdar i staden vars utformning och finess går att låna av för er egen gård. Men glöm inte att just er gård först och främst ska vara anpassad för de boende i just ert hus, och de förutsättningar som ni har. Vi rekommenderar att alla boende ska få vara med och tycka till om vad de vill ha ut av renoveringen av deras innergård i Stockholm. Gemensamma beslut är de bästa besluten!

Steg 2 – Låt proffsen sköta jobbet

Äventyra inte en fin innergård genom att försöka utföra ett övermäktigt jobb själv. Om arbetet görs på fel sätt kan det bli dyrt att reparera skador i efterhand. På GW Asfalt arbetar människor som har utfört innergårdsrenoveringar i Stockholm under många år. Ta kontakt med oss och boka in ett möte så att vi får se er innergård på nära håll. På så vis kan vi redogöra för vilka förutsättningar ni har, vad kostnaden skulle kunna bli och när arbetet kan dra igång.

Frågor och svar om renovering av innergård

Ska du renovera din innergård på Lidingö? Ska du kanske till och med ta hjälp av oss på GW Asfalt för att göra det? Då har du säkerligen några frågor som fortsatt är obesvarade. I detta stycke följer ett antal spörsmål som vi brukar möta angående denna typ av byggprojekt. Läs vidare för att se om du får svar på din fråga.

Vad ingår när jag renoverar min innergård?

Detta är helt upp till vad du, som kund, vill uppnå. På GW Asfalt har vi sysslat med att renovera innergårdar i Stockholm i decennier. Detta hjälper oss att alltid kunna leverera just det som den specifika kunden vill ha. Vårt team besitter stor kunskap inom alla delprojekt som en innergårdrenovering kan innebära. Vill du anlägga en plantering? En mindre lekplats? En yta för socialt umgänge och grill? Eller varför inte allting på en gång? Du bestämmer.

Med detta sagt så tar vi gärna på oss en projektledarroll och kommer med förslag, om du känner att det kan vara behjälpligt.

Måste tätskikt och bjälklag bytas ut?

Detta är en av de första saker som vi tittar på när vi undersöker behovet av renovering av er innergård i Stockholm. Grundkonstruktionen är förstås oerhört viktig för att inte gården ska ge vika. Tyvärr är det ganska många innergårdar i vilka tätskikt och gårdsbjälklag är gamla. Deras konstruktion har gjort att de sakteliga dragit på sig fukt under många år. Fukt som kan leda till rasrisk och det bör, till varje pris, undvikas. Om ni kontaktar oss för att renovera er innergård i Stockholm så gör vi snabbt en bedömning om huruvida dessa delar behöver bytas.

Hur vet jag att arbetet utförs utifrån vad som kommits överens?

När du tar hjälp av oss på GW Asfalt så har du alltid omfattande garantier på alla arbeten. Detta gäller stora som små projekt, för företag såväl som för privatkunder. Renovering av innergårdar i Stockholm är inget undantag. Vi är en auktoriserad firma med en arbetsstyrka på över 70 personer. I snart 30 år har vi utfört byggprojekt av varierande slag i huvudstadsregionen. Innan du beslutar dig för att anlita oss för att renovera din innergård får du ta del av flera referensarbeten, om så önskas.

Varför renovera innegården i Stockholm?

En mycket relevant fråga. Varför är det så vanligt för brf:er och fastighetsägare i just Stockholm att anlita bolag för innergårdsrenovering? För det första är förstås stadens storlek betydande, men det är inte bara det. Staden, så som den är utformad, har väldigt många innergårdar och många av dem är väldigt gamla. Husen byggdes en gång i tiden för att ge cityborna möjlighet att få en oas mitt i stadens puls. En plats där de kunde samlas, koppla av och sköta vissa sysslor som krävde förhållandevis lite yta. Det var de boendes särskilda utrymme där de inte konkurrerade med någon utomstående om ytan.

Samma syfte finns än idag och det är därför som innergårdsrenoveringar är vanligt förekommande i Stockholm. Många av innergårdarna i staden är över 100 år gamla och har sällan renoverats överhuvudtaget. Miljöer med stor potential har under många decennier förfallit och kan idag knappt användas till någonting. Det är detta som vi på GW Asfalt vill sätta stopp för.

Vi genomför våra renoveringstjänster för att innergårdar i Stockholm ska uppnå sin fulla potential och fylla sitt ursprungliga syfte. Varje projekt formas utifrån kundens önskemål och förhoppningar samt av de rådande förutsättningarna för innegården i fråga. Vi skapar trivsamma miljöer där det både finns utrymme för människor att koppla av, umgås och utföra olika aktiviteter. Genom åtgärder som markarbete, finplanering och stenläggning blir förfallna miljöer till platser där man vill vara.

Låter det bra? Kontakta oss för att begära gratis offert på innergårdsrenovering idag!

Vad innebär byte av gårdsbjälklag vid innergårdsrenovering?

Renoveringar av innergårdar kan, precis som alla andra typer av byggprojekt, variera kraftigt från fall till fall. Vissa uppdrag som vi på GW Asfalt får är förhållandevis smärtfria för både oss och för innergården i fråga. Det kan handla om finplanering av en särskilt del av gården, eller kanske byggandet av en ny lekplats. Vi tar oss ann dessa innergårdsrenoveringar med kort varsel och är, om förutsättningarna är på vår sida, klara med renoveringen inom kort.

Sedan finns det andra typer av innergårdsrenoveringar som är betydligt mer omfattande. En sådan typ är den som kräver att vårt team lägger helt ny grundkonstruktion. Gårdsbjälklagen kan vara så gamla att byte av dem är ofrånkomligt för att renoveringsarbetet ska kunna dra igång. Anledningen till att de blivit utslitna är ofta att de gamla bjälklagen hållit sämre kvalitet än dagens. Fukt och vatten har under årtionden samlats i dem och gjort att marken på innergården förr eller senare kommer att ge vika. När vi på GW Asfalt genomför byte av gårdsbjälklag i samband med renovering av innergård använder vi bjälklag av bästa möjliga kvalitet för att gården ska stå pall under många år!

Funderar du på om dina gårdsbjälklag behöver bytas vid innergårdsrenovering? Detta kan vi undersöka med relativt enkla medel. Kontakta oss för att boka in ett kostnadsfritt möte med en innergårdsexpert från GW Asfalt redan idag!

08-447 31 30 info@gwasfalt.se

Hur ser processen ut vid renovering av innergård?

När kunden kontaktar oss för innergårdsrenovering i Stockholm börjar vi med att planera in ett möte. Under mötet går vi både igenom kundens förhoppningar inför renovering och hur förutsättningarna för det specifika uppdraget ser ut. Vad behöver göras och hur kan det uppnås på bästa, smidigast och säkrast sätt? Vi undersöker innergårdens skick och ser över huruvida grundkonstruktionen behöver renoveras eller om befintligt skick är tillräckligt för vad som ska göras. Därefter ges en kostnadsfri och tydlig offert på renovering av innergård till kunden.

När offerten godkänts kan arbetet köra igång. Förberedelsefasen varierar beroende på omfattningen av projektet. Här kan exempelvis boende ombedjas ta bort eventuella ägodelar på innegården, så som cyklar, och förening eller fastighetsägare ta bort det som tillhör dem. Det är viktigt att de ytor som ska renoveras hålls fria från föremål då vårt team ska dra igång med arbetet. Arbetet genomförs sedan utefter den tidsplan och till den kostnad som bestämts.

Då innergårdsrenoveringen avslutats avlägsnar vi oss och ser till att städa upp väl efteråt för att reducera påverkan från maskiner och redskap. Besiktning av arbetet sker sedan, och en oberoende besiktningsperson säkerställer att vårt team har gjort sitt jobb enligt den överenskommelse som finns och enligt innergårdsrenoveringskonstens alla regler!

Vad kostar renovering av innergård?

Det beror helt på hur stor innergården är och vilka renoveringsåtgärder man vill genomföra. Det enklaste sättet att ta reda på vad din innergårdsrenovering skulle kosta är att kontakta oss för gratis offert. Det erbjuds till alla.

Begär gratis offert idag på 08-447 31 30 eller via info@gwasfalt.se

Kontakta oss

*” anger obligatoriska fält

Vi behandlar informationen från dig på ett varsamt och ansvarsfullt sätt och sparar endast personuppgifter när det finns lagligt stöd i dataskyddsförordningen (GDPR).